سفارش تبلیغ
صبا ویژن
< << 36 37 38


مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
مقالات تبلیغات
جمعه ، 26 آذر 1389 ، 23:04
مدیریت ارتباط با مشتری

نویسنده : محمد حسین مقبلی
در تبلیغات موثر عوامل متعددی حضور دارند که یکی از آنها مخاطبان پیام های تبلیغاتی بشمار می آیند. اگر هدف اصلی تبلیغات را برانگیختن مخاطب و ایجاد گرایش به مصرف محصول مورد تبلیغ را در نظر بگیریم، بی شک باید مهمترین عامل توفیق را در شناخت مخاطب جستجو کنیم. کسانی که قرار است مشتریان آیندة ما باشند. امری که معمولا در گیرو دار بحث بر سر شیوه های تبلیغ و پیام ها و شعارهای تبلیغاتی و رسانه ها مورد غفلت قرار گرفته و آنچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نمی گیرد.
بسیاری از کارفرمایان ، مشاوران تبلیغاتی خود را در چارچوب هزینه های رسانه های تبلیغاتی مختلف و شعار تبلیغاتی و کمپین های تبلیغاتی چنان محصور می دارند که نیاز به بحث پیرامون مخاطبان کم رنگ شده و یا به فراموشی سپرده می شود.

به زعم آنها فرقی نخواهد داشت که چه کسی مشتری آنها باشد بنابراین همه می توانند مخاطب شان باشند و از این منظر هر آنچه که آنها را خوش آید حتما مخاطبانشان را نیز مجذوب خواهد ساخت . پس با فراموش کردن مخاطب و خود را به جای آنها گذاشتن نسبت به تصمیم گیری راجع به کم و کیف برنامه های تبلیغاتی اظهار نظر می کنند.
به طور کلی میتوان تبلیغ را در مفهوم عام آن، رساندن پیام به دیگران از طریق برقراری ارتباط به منظور ایجاد تغییر و دگرگونی در دانش، نگرش و رفتار مخاطبان دانست که بر سه عنصر پیام گیرنده (مخاطب) ، پیام دهنده (فرستنده پیام) و محتوا (پیام) مبتنی است. باید اذعان کرد که در تبلیغات، صرف رساندن یک ایده پایان کار نیست بلکه اقناع یا ترغیب در جهت دستیابی به هدف خاصی نیز مدنظر قرار دارد (پور کریمی،1381، ص 312)
مخاطبان ( audience) گروهی از مردم هستند که در یک برنامه شرکت می کنند و با یک اثر هنری مثل یک اثر ادبی ، تئاتر ، موسیقی و یا هر رسانه دیگری مواجهه می شوند . در واقع مخاطبان افرادی هستند که مورد خطاب یک پیام قرار می گیرند. مشارکت تماشاگران به طرق مختلف و به صور گوناگون اتفاق می افتد. گاهی در یک برنامه ارتباط فعال مخاطبان طلب می شود و گاه تنها در حد ناظران آن قرار می گیرند.
واژه “مخاطب” در طول زمان معانی و مفاهیم متعددی پیدا کرده است و گاهی نیز این مفهوم آنقدر پیچیده گردیده که عده ای از “سقوط و اضمحلال مخاطب” سخن گفته اند. در هرحال برای رهایی از پیش زمینه های ذهنی موجود، باید به ترمینولوژی این واژه پرداخت.
واژه? مخاطب مدت‌ها است که در فرآیند ارتباطات جمعى اصطلاح رایجى شده است. در مدل ساده? خطى (منبع، مجرا / کانال، پیام، دریافت‌کننده، اثرات)، که توسط پیشگامان حوزه? رسانه‌پژوهى همچون شرام (Schramm، 1954) ارائه شده است، مخاطب به‌طور ساده به خوانندگان، بینندگان، شنوندگان یکى از کانال‌هاى رسانه‌اى یا هر محتوا و نمایشى اشاره دارد. گردانندگان رسانه‌ها و نیز نظریه‌پردازان رسانه‌اى از واژه? مخاطب درک یکسانى دارند.
با این همه، واژه? مخاطب، در پس کاربرد عامیانه‌اش، پُر است از اختلافات در معنی، بدفهمى‌ها، و اختلافات نظری. مشکلات فوق عمدتاً از این حقیقت ناشى مى‌شوند که واژه? ساده و یگانه? مخاطب براى اشاره به واقعیتى به‌کار مى‌رود که به‌طور روزافزون در حال پیچیده‌تر و متنوع‌ تر شدن است و مى‌تواند پذیراى صورت‌بندى‌هاى نظرى متضاد باشد. در این شرایط، یکى از صاحب‌نظران تا آنجا پیش‌رفته که مى‌نویسد آنچه در حال وقوع است همانا به‌هم‌ریختگى آن چیزى است که واژه? مخاطب در پژوهش‌هاى ارتباطى در حوزه‌هاى علوم‌انسانى و اجتماعى به آن معطوف است. (Biocca، 1988)
مخاطب بیشتر رسانه‌هاى جمعى معمولاً جز به‌صورت پراکنده و غیر مستقیم قابل مشاهده نیست. از این‌رو، اصطلاح مخاطب، همانند بسیارى از مفاهیم به‌ظاهر ساده در علوم اجتماعی، نظیر جامعه و افکار عمومی، ماهیتى انتزاعى و قابل بحث دارد. هم‌چنین، واقعیتى که واژه? مخاطب به آن بر مى‌گردد متنوع و مستمراً در حال دگرگونى است. به‌عنوان نمونه، واژه? مخاطب را مى‌توان به‌طور یکسان در مورد گروه خوانندگان یک داستان‌ یا بینندگان برنامه‌هاى تلویزیون‌ به‌کار برد، در حالى که دو پدیده? فوق بسیار متفاوت هستند. مثال فوق، توان و گستردگى واژه? ساده? مخاطب را نشان مى‌دهد.
مخاطب شناسی یکی از شاخه‌های مهم علم روان‌شناسی، روان‌شناسی تربیتی است که رسالت اصلی آن به کار بستن قواعد و یافته‌های مختلف علم روان‌شناسی در فرایند تعلیم و تربیت بوده و از محورهای اساسی آن بحث از «ویژگی‌های یادگیرنده» یا تربیت شونده است. این محور که ما از آن به « مخاطب شناسی» یاد می‌کنیم، ارتباط مؤثر بین فراگیر و معلم یا گیرنده اطلاعات و فرد اطلاع رسان را سهل و آسان می‌سازد و از دشواری‌های انتقال مفاهیم می‌کاهد.
در شیوه مخاطب شناسی میزان فهم و درک و مراتب عقل و خرد افراد سنجیده می شود . اصل « مخاطب شناسی در تبلیغ » اگر آنگونه که شایسته است به تحقق در آید تاثیر لازم و مورد نظر را در افراد مختلف مردم جامعه با فهم و درک های گوناگون و میزان قدرت پذیرش و تجزیه و تحلیل های متفاوتی که دارند به وجود می آورد.

منابع:
1? ساترلند، ماکس. «روان شناسی تبلیغات تجاری»، ترجمه سینا قربانلو، تهران: انتشارات مبلغان، 1380
2? اربابی، محمدعلی. «تبلیغات تجاری»، تهران: انتشارات دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی،1350
3? جاوت، گارث اس، اودانل، ویکتوریا. «تبلیغ و ترغیب»، ترجمه حمید میرعابدینی، تهران : انتشارات رسانه،1372
4? پورکریمی، جواد. «تبلیغات رسانه‌ای و تغییر نگرش مخاطبان: رویکردی روانشناختی بر تبلیغات»، فصلنامه پژوهش و سنجش صدا وسیما، تهران: انتشارات سروش، 1381

_____________________________________________________________

جمع آوری و کارشناسی : محمد حسین مقبلی /لیسانس جامعه شناسی از دانشگاه شهید بهشتی / فوق لیسانس تحقیق در علوم ارتباطات دانشکده صدا و سیما  h_moghbeli@yahoo.com  /  تبلیغ سیتی www.tablighcity.com



کاربرد نمودار علت و معلول مشاهده در قالب پی دی اف چاپ فرستادن به ایمیل
یکشنبه ، 26 اردیبهشت 1389 ، 10:30

مولف/مترجم: محمد کریم نائل
موضوع: کنترل کیفیت آماری
سال انتشار(میلادی): 2004
منبع: ماهنامه تدبیر-سال چهاردهم-شماره141

چکیده:
آیا تا به حال علتهای مختلف به وجود آمدن یک مشکل را بررسی کرده اید؟ آیا عوامل مختلفی را می شناسید که در به وجود آمدن این مشکل دخیل بوده اند؟ آیا تا به حال این علتها را دسته بندی کرده اید؟ یا تاکنون نموداری برای آنها رسم کرده اید؟ زمانی که یک عیب، اشکال و یا اشتباه شناسایی می شود، باید علل بالقوه و بالفعل آنها تعیین گردد، در مواقعی که علل بروز مشکل واضح نیست نمودار علت و معلول (CAUSE AND EFFECT DIAGRAM) می تواند ابزارمفیدی برای شناسایی این علل باشد. در این مقاله به طور مختصر به معرفی یکی از ابزارهای هفتگانه عالی (1) (کنترل کیفیت آماری) به نام نمودار علت و معلول می پردازیم و درباره تاریخچه، چگونگی رسم، کاربرد، ارتباط آن با نمودار پارتو و آنالیز تاثیر راه حل که درواقع معکوس شــــــده نمودار علت و معلول است، بحث می کنیم.

مدیریت کیفیت

مقدمه
در تعریف کنترل فرایند آماری (STATISTICAL PROCESS CONTROL=SPC) آورده اند که مجموعه ای قدرتمند از ابزار حل مشکل است که در ایجاد ثبات در فرایند تولید و بهبود کارایی آن ازطریق کاهش تغییرپذیری واقع می گردد، کنترل فرایند آماری را می توان برای هرگونه فرایندی مورداستفاده قرار داد. ازجمله ابزارهای کنترل فرایند آماری نمودار علت و معلول است. این نمودار را نمی توان یک روش آماری درنظر گرفت. این نمودار کمک می کند که تعیین کنیم برای دست یافتن به هدف چه باید کرد و عوامل مربوطه کدام هستند. بخصوص اگر این مطلب را درنظر داشته باشیم که برای عموم مردم فکر کردن با نمودار ساده تر از آن است که به ذهن خود متکی باشیم، از این نمودار همچنین می توان به عنوان ابزاری در بحث و گفتگو استفاده کرد، این نمودار برای استفاده جهت حل مشکلات عینی و واقعی به کار می رود و از آن می توان برای نشان دادن نحوه کنترل، تشریح دقیق حقایق، کنترل فرایندو یافتن علتها و معلولها سود جست.

تاریخچه
اولین نمودار علت و معلول به وسیله پرفسور «کاآروایشی کاوا» از دانشگاه توکیو هنگام تدریس چگونگی تجزیه عوامل مختلف و ارتباط آنها با یکدیگر به مهندسان کارخانه کاوازاکی در تابستان 1943 با طرح و شکلی که شبیه یک ماهی بود ساخته شد. نمودار علت و معلول از زمره روشهایی است که از ژاپن سرچشمه گرفته و برای بهبود کیفیت به کار رفته است. این نمودار بعداً به کشورهای دیگر نیز برده شــده است و گاهی آن را نمودار «ایشی کــــاوا» یا نمودار استخوان ماهی (FISH BONE) نیز می گویند. چرا که این نمودار اولین بار توسط پرفسور <«ایشی کاوا>» مطرح گردید و ازطرفی دیگر شکل آن شبیه استخوان اسکلت ماهی است که مشکل، عیب یا معلول در سر آن قرار گرفته است. سپس این نمودار به وسیله دکتر «ادوارد دمینگ» به عنوان ابزاری سودمند برای بهبود کیفیت به کار برده شد. او مدیریت کیفیت فراگیر را پس از جنگ جهانی دوم در ژاپن آموزش داد و «ایشی کاوا» و «دمینگ» از این نمودار به عنوان اولین ابزارها در فرایند مدیریت کیفیت استفاده کردند.

رسم نمودار علت و معلول
نمودار علت و معلول ارتباط بین ویژگی کیفی و عوامل و فاکتورهای مرتبط به آن را نشان می دهد. رسم آن کار چندان ساده ای نیست و حتی با اطمینان می توان گفت که موفقیت درحل یک مسئله کنترل کیفیت، موفقیت در ساختن یک نمودار علت و معلول است.
 
مراحل رسم یک نمودار علت و معلول
مرحله اول: مشخص ساختن معلول یا مشخصه کیفی، معلول همان عیب یا نقصی است که به عنوان هدف بهسازی مطرح شده است که به یکی از دسته های زیر تعلق دارد:
کیفیت: تعداد محصولات معیوب، عیوب محصولات، تعداد اشتباهات، اندازه محصول، وزن، ضخامت و... .
هزینه: مصرف برق، آب، گـاز، مواداولیه، دوباره کاری، انبار، گارانتی و... .
کارآیی: زمان بازرسی، ساعت کار، زمان تعمیرات و... . ایمنی: تکرار حوادث
روحیه: غیبت کارکنان، وجدان کاری، تعهدکاری، تخصص، مشارکت در کار. زمان تحویل: بارگیری، بسته بندی، کالاهای برگشتی و... . مرحله دوم: رسم استخوان پشت: یک محور باریک و بلند از چپ به راست به طرف مستطیل مرحله اول را رسم کنید.

مرحله سوم: رسم استخوانهای بزرگ. این استخوانها، علتها و فاکتورهای اصلی هستند که می توان آنها را به صورت زیر طبقه بندی کرد. - تکنیک 4M شامل
الف - عوامل مربوط به انسانها؛
ب - عوامل ماشینی؛
ج - عوامل مربوط به مواداولیه؛
د - عوامل مربوط به روش کار.
- تکنیک 4P شامل:
الف - عوامل مکانی؛

ب - عوامل سیستمی و برنامه ها؛ ج - عوامل انسانی - کارکنان؛ د - عوامل سیاستگذاری و خط مشی سازمان.
- تکنیک 4S شامل:
الف - محیط؛
ب - تامین کننده، تهیه کننده؛
ج - سیستم؛
د - مهارتها
در بسیاری از موارد باتوجه به نوع مشکل از ترکیبـــی از تکنیک های اشاره شده استفاده می شود، استخوانهای بزرگ را به صورت پیکان مورب از سمت چپ شکل به طرف استخوان پشت رسم کنید، هریک از استخوانهای بزرگ معرف یک دسته از علتها هستند.
مرحله چهارم: پس از تعیین علتها و فاکتورهای اصلی با استفاده از تکنیک های اعلام شده نوبت به شناسایی عاملهای موثر و جزیی تر است.
برای این کار استخوان بزرگ را به استخوانهای فرعی _(استخوان متوسط) و استخوان متوسط را مجدداً به استخوانهای فرعی دیگر _(استخوانهای کوچک) و به همین ترتیب استخوانهـــای مویی تقسیم بندی تقسیم بندی می کنیم. استخوانهای متوسط، کوچک و مویی معرف سلسله مراتب علتهای موثر در بروز معلول یا عیب هستند. ذکر این نکته مهم است که سلسله مراتب علتها را آنقدر ادامه دهید تا به علتهایی برسید که بتوان مستقیماً درمورد رفع آنها راه حل را اجرا کرد و نیز در پاره ای از موارد علتهای ریشه ای و بنیادی در دو یا چند استخوان مویی از زیر استخوان متوسط تکرار می شوند.
رابطه علت و معلول به گونه ای است که علت یک معلول خود می تواند معلول علتهای دیگر باشد. این حالت در شکل شماره دو نشان داده شده است. عامل A یک علت در شکل شماره یک است ولی خود آن یک معلول در نمودارهای علت و معلول کشیده شده در شکل شماره دو است.
مرحله پنجم: علتها را موردبررسی مجدد قرار دهید تا هیچ عاملی فراموش نشده باشد.
مرحله ششم: موثرترین و مهمترین «علت» یا «علتها» را از میان سایر عوامل انتخاب کرده و آن را در یک شکل بیضی قرار دهید تا نسبت به سایر علتها مشخص شود.
مرحله هفتم: کلیه اطلاعات ضروری روی نمودار ثبت گردد و به طورکلی رسم نمودارها بدون ثبت اطلاعات فاقد هویت و ارزش است، اطلاعات ضروری یک نمودار همانند اطلاعات شناسنامه ای یک شخص است؛ یعنی هر نمودار باید حداقل دارای عنوان، شماره، تاریخ، مکان و نام شخص یا گروه تهیه کننده باشد.

انتخاب روش تجزیه و تحلیل برای رسم نمودار
غالباً روش انتخابی شامل ایجاد توفان فکری (BRAIN STORMING) در یک گروه متشکل از نمایندگان و کارشناسان قسمتهای مختلف و افرادی است که بالقوه با آن مشکل ارتباط دارند، صورت می گیرد. کار رسم نمودار باید توسط رهبر گروه یا شخص باتجربه ای انجام شود که بتواند جلسه توفان فکری را هدایت کند. در چنین جلسه ای هدف فعال کردن ذهن هریک از اعضای گروه درجهت ارائه راه حل برای مشکلات یا ارائه پیشنهاد برای بهبودکار است. موضوع یا مشکل از قبل تعیین شده باشد و همه اعضا باید اظهارنظر کنند. در این روش توجه به نکات زیر ضروری است:
1 - هیچ نظری نباید موردانتقاد قرار گیرد؛
2 - همه نقطه نظرها باید بر روی تابلو به طوری نوشته شود که همه بتوانند آن را مشاهده کنند؛
3 - همه باید بر روی طرح موضوع یا مشکل تعیین شده، اتفاق نظر داشته باشند؛
4 - برروی تابلو باید جملات، براساس کلمات گوینده نوشته و از قطع کلام گوینده اجتناب شود؛
5 - علتها را در قالب عبارات و موجز و خلاصه بیان کنید؛
6 - علتهای احتمالی موثر کشف شده را با استفاده از تکنیک های به کار برده شده در تعیین فاکتورهای اصلی دسته بندی کنید؛
7 - بـرای تعیین سلسله مراتب علتها از تکنیک «5 WHY» یا چرا؟ چرا؟ استفاده شود؛
8 - تمامی علتهای احتمالی موثر در ایجاد مشکل را بر روی نمودار علت - معلول قرار دهید، علتها را به ترتیب درجه نزدیکی در ایجاد مسئله بر روی استخوانهای بزرگ، متوسط، کوچک، مویی و... نمودار علت و معلول نمایش دهید.
9 - علتهای احتمالی موثر در بروز مشکل را برای درک کامل مسئله موردبررسی قرار دهید تا هیچ علتی فراموش نشده باشد.
10 - تمامی علتهای احتمالی واردشده روی نمودار علت - معلول را براساس دانش فنی و تجربه کارشناسان موردبررسی قرار دهید و آنهایی را که به نظر می رسد تاثیرات بیشتری روی معلول دارند یعنی آن دسته از علتهایی که باید به جمع آوری اطلاعات درموردشان پرداخت، از بقیه متمایز کنید.
11 - علتهای واقعی را نه براساس حدس و گمان بلکه براساس مستندات واقعی ومدارک صحیح و دقیق (آمار و اطلاعات) شناسایی کنید؛
12 - تحقیق کنید که آیا بین هریک از علتها و معلولها همبستگی وجود دارد؟ به بررسی رابطه بین علتها نیز بپردازید؛
13 - موثرترین و مهمترین علت یا علتهایی که درصدد حذف آنها هستید را انتخاب کنید.

کاربرد نمودار علت و معلول
به طــــورخلاصه، کاربرد این نمودار را می توان در پنج مورد زیر دسته بندی کرد:
یک ابزار موثر است که به مردم اجازه می دهد به آسانی ارتباط بین عوامل موردمطالعه در یک فرایند را ببینند؛
در مواقعی که علل بروز مشکل واضح نیست این نمودار ابزار مفیدی برای شناسایی علل بالقوه است؛
ابزاری سودمند برای استفاده در جلسات توفان فکری یا میزگرد اندیشه هاست؛ ابزاری است برای تعیین ریشه های اصلی در مسائل پیچیده و یا حتی ساده و ابتدایی؛
با استفاده از این نمودار ایده های مختلف افراد برای کشف علتهای ایجاد مشکل و اجرای طرح بهسازی (KAIZEN) ابراز شده اند را به خوبی می توان بیان کرد.

ارتباط نمودار <«پارتو<>» و «علت و معلول»
در بسیاری از موارد برای حل یک مشکل از چند ابزار هفتگانه عالی استفاده می شود و ترکیب روشهای مختلف کنترل کیفیت به حل بسیاری از مسائل کمک می کند. ازجمله ترکیب دو ابزار نمودار «پارتو» و نمودار «علت و معلول» درعمل برای حل مسائل و مشکلات کیفی بسیار سودمند است.
پس از رسم یک نمودار «پارتو» علت یا علل واقعی بروز مشکل شناسایی می شوند و در صورتی که نمودار پارتو را از چند بعد هزینه، زمان و اطلاعات موجود رسم کنیـــم می توان علت با مشکل اصلی را تعیین کرد که درواقع طی اولین مرحله در رسم نمودار علت و معلول است. در خاتمه و پس از تعیین موثرترین علتها و حذف آنها رسم یک نمودار «پارتوی» دیگر به ما نشان می دهد که چقدر در بهسازی و حل مشکل موفق بوده ایم.

آنالیز تاثیر راه حل
بسیاری از مشکلات و مسائلی که امروزه با آنها روبرو هستیم، حاصل تصمیماتی هستند که در گذشته برای رفع و بهسازی مسائل موجود دیگر مورداستفاده قرار گرفته اند. بسیار پیش آمده که یک مدیر خود یا دیگران را به بی فکری یا عدم آینده نگری و یا انجام یک تصمیم بدون کارشناسی دقیق متهم کرده که امروز برای ما ایجاد دردسر شده اند. بسیار پیش آمده که در هنگام اتخاذ یک تصمیم جدید این سوال را از خود پرسیده ایم که آیا پیاده سازی این تصمیم و سیاست در آینده مشکلاتی دیگر را دربرنخواهد داشت؟ درواقع بهتر است به مسئله از این دید نگاه کنیم که اتخاذ هر تصمیم نیاز به یک بررسی کارشناسانه و عمیق با استفاده از نظر کارشنــاسان مجرب دارد تا در آینده شاهد به وجود آمدن مشکلات دیگری ناشی از آن نگردیم، یکی از ابزارهایی که می تواند در چنین شرایطی مدیر را در اتخاذ تصمیماتی با ریسک کمتر یاری کند، آنالیز تاثیر راه حل است.
آنالیز تاثیر راه حل، معکوس نمودار علت و معلول است، از آنالیز تاثیر راه حل زمانی استفــاده می شود که فرد یا گروه در خصوص راه حلی برای رفع یک مشکل توافق رسیده اما می خواهند مطمئن شوند که با اجرای این تصمیم، مشکل جدیدی ایجاد نخواهدشد. برای استفاده از این ابزار به طور معمول به حضور دو گروه از افراد نیاز است: افرادی که در مرحله اتخاذ تصمیم شرکت داشته اند و افرادی که در مرحله اتخاذ تصمیم شرکت نداشته اند و بسته به این موضوع، این تعداد می تواند بین 2 تا 10 نفر در نوسان باشد. به همین ترتیب، بسته به اهمیت موضوع بین چند دقیقه تا چند ساعت به استفـــاده از این ابزار اختصاص یابد گرچه به طور معمول زمان برای آن بین نیم تا یکساعت است.
استفاده از این روش نیز همانند نمودار علت و معلول استفاده از یک توفان فکری است و تنها وسایل لازم برای یک کارگروهی، شامل اتاق مناسب، تخته یا «اورهد» و وسایل یادداشت برداشتن احتیاج است.

روش کار
1 - پس از تشکیل جلسه مطمئن شوید تمامی افراد تصویر شفافی از راه حل موردتوافق دارند، عنوان راه حل را در سمت چپ تابلو بنویسید و از آن پیکانی به سمت راست صفحه رسم کنید (استخوان پشت). (شکل شماره 3)
 
2 - علتهـــا و فاکتورهای اصلی یا درواقع حوزه هـــای اصلی را که راه حل موردتوافق می تواند روی آنها اثر داشته باشد با استفاده از تکنیک 4M ، 4P ^، 4S و یا ترکیبی از آنها بسته به نوع راه حل را به عنوان استخوان بزرگ به صورت پیکانی مورب از سمت راست به چپ رسم کنید.
3 - اکنون با استفاده از تکنیک چرا، چرا، از اعضای گروه بپرسید این راه حل می تواند چه تاثیری روی حوزه ها و فاکتورهای اصلی داشته باشد. پاسخها را به صورت استخوانهای میانی، باریک تر و مویی همانند نمودار علت و معلول روی نمودار ثبت کنید. دقت کنید کلیه تاثیرات اعم از منفی یا مثبت باید مشخص شوند.
4 - مرحله 3 را آنقدر تکرار کنید که کلیه آثار احتمالی راه حل، استخراج و روی نمودار ثبت شوند.
5 - فهرست به دست آمده را مشخص کنید که کدام یک از تاثیرات مشخص شده می تواند عوارض بیشتری داشته باشد.
6 - برنامه عملیاتی لازم برای به حداقل رساندن آثار نامطلوب تصمیم را تهیه کنید و درمورد آن به تـــــوافق برسید و درصورتی که می بینید راه حل ارائه شد و پیشنهادی پیش از آنکه مشکی را حل کند به مشکلات دیگری منجر می شود می توانید راه حل را مورد بازنگری قرار دهید.

مورد مطالعاتی
به عنوان مثال یک سازمان برای مقابله با استرس و حفظ روحیه افراد و کارکنان تصمیم گرفته که زمانی را برای ورزش کردن افراد اختصاص دهد.
نکاتی در رابطه با آنالیز تاثیر راه حل
استفاده ازافراد بدبین و منفی (کسانی که ذاتاً در مقابل تغییرات مقاومت نشان می دهند) در این جلسات می تواند بسیار مفید باشد. دیدگاههای این افراد می توانـــــد بسیاری از راه حلهایی را مطرح سازد که به ذهن دیگران نمی رسد.
استفاده از این ابزار موفقیت و کارآمد بودن یک راه حل را تضمین نمی کند، بلکه تنها با نشان دادن تاثیرات مثبت و منفی راه حل تصویر شفاف تری از آینده را نشان می دهد که به معنای ریسک پذیر کمتر است.
c این ابزار برای تغییرات سیستم مانند سنجش و کنتــرل می تواند بسیار مفید و موثر واقع گردد. 1

پی نوشت
1 - ابزارهای هفتگانه عالی کنترل آماری عبارتند از: طبقه بندی و برگه کنترل: جهت دستیابی و دسترسی به اطلاعات صحیح.
هیستوگرام: بررسی وضعیت توزیع داده های حاصل از اندازه گیری.
نمودار پارتو: برای تعیین مشکلات اساسی و حیاتی.
نمودار علت و معلول: درک روابط بین علتها و معلولها.
گراف ها: توضیح و درک سریع وضعیت موجود ازطریق نمودارها و شکلها.
نمودار پراکندگی: تعیین شدت همبستگی خطی بین دو گروه از داده ها.
نمودار کنترل: تجزیه و تحلیل و در کنترل قرار دادن فرایند تولید.

منابع و ماخذ
1 - ابزارهای کنترل کیفیت آماری (نگرش کاربردی) انتشارات سازمان مدیریت صنعتی.
2 - پیک مدیریت استراتژیک، نشریه آموزشی مدیریت دانشگاهی و امور دانشگاهی وزارت بهــــــداشت، درمان و آموزش پزشکی شماره سی ویکم.
3 - رضائیان، مسعود: تحلیلی کاربردی بر کلید موفقیت ژاپن (گروههای بهبود کیفیت Q.C.C) انتشارات موسسه فرهنگی نور معرفت اهواز.
4 - محمدکریم نائل،کاربرد نمودار پارتو، تدبیر شماره 109 صفحات 94 و 95.
5 - AEA TECHNOLOGY PLC AUTHOR: PETER. FINCH@AEAT.CO.UK
6 - HITOSHI KUME, 1992, STATISTICAL METHODS FOR QUALITY IMPROVEMENT.
7 - ISHIKAWA KAORUA, 1990, STATISTICAL METHODS FOR Q.C CIRCLE



حرفه ای آموزش ببینید 

زیر نظر مربی رسمی فدراسیون تنیس

14 سال سابقه

استعداد یابی و آموزش ویژه رده های سنی

کلاس های گروهی و خصوصی برای تمام سنین

آموزش تنیس بانوان و آقایان در مشهد

09151215076


  


مترجم: فریبا ولیزاده 
منبع: digitalbusinessmodelguru.com  
آمازون به‌عنوان بزرگ‌ترین خرده‌فروش اینترنتی جهان برای همگان شناخته شده است. با مطالعه دقیق‌تر فرآیند کسب‌وکار این شرکت، بیش از پیش به این نکته پی می‌بریم که این شرکت بزرگ، چیزی جز یک خرده‌فروش سنتی و معمولی نیست. درحالی‌که این شرکت محصولات خود را طی فرآیندی استاندارد به فروش می‌رساند، توانسته است استراتژی‌های خرده‌فروشی بسیار موفقی را پیاده کند. اما خرده‌فروشی تنها تصویری نیست که با مراجعه به Amazon.com به چشم می‌خورد.

خطوط کسب‌وکار
این شرکت خطوط کسب‌وکار خود را در حوزه فروش محصولات و خدمات، AWS یا «خدمات وب آمازون»، چاپ و نشر و به اشتراک‌گذاری محتوای دیجیتال، تبلیغات و کوبرندینگ (عملی که به شرکت‌های دیگر اجازه می‌دهد تا برند آنها را روی محصولات خود درج کنند گسترش داده است. به‌زعم ما خطوط کسب‌وکار آمازون شامل موارد ذیل است: 
1. خرده‌فروشی آنلاین 2. خدمات اینترنتی کتاب‌خوان دیجیتال 3. اکوسیستم Kindle
1. خرده‌فروشی آنلاین: خط خرده‌فروشی آنلاین کسب‌وکار شامل محصولاتی است که توسط آمازون به روش خرده‌فروشی قدیمی و اغلب با قیمت پایین فروخته می‌شود. آمازون ادعا می‌کند که «بزرگ‌ترین مجموعه از محصولات و خدمات دنیا» را در مجموعه‌ای از وب‌سایت‌ها، با پایین‌ترین قیمت و سود کمینه فراهم کرده است. این شرکت در قدم اول به‌عنوان فروشنده آنلاین کتاب آغاز به‌کار کرد و در ادامه به فروش موزیک، فیلم و در نهایت به فروش کالاهای الکترونیک و ملزومات خانگی روی آورد. اما جالب است بدانید که آمازون سهامدار هرآنچه در وب‌سایت خود به فروش می‌رساند، نیست. بخشی از استراتژی خرده‌فروشی این شرکت ایفای نقش به‌عنوان شبکه‌ای است که سایر خرده‌فروشان را در فروش محصولات و کالاهایشان یاری می‌رساند. آمازون همواره سعی کرده است موقعیت خود را به‌عنوان وب‌سایت مقصد حفظ کند، بنابراین، این استراتژی شرکت را به خرده‌فروش موفق در طول سال‌ها تبدیل کرده است که توانسته است بدون افزایش هزینه‌های سربار سبد کالایی گسترده‌ای را در اختیار مشتریان و مراجعه‌کنندگان خود قرار دهد. با گسترش این مدل خرده‌فروشی آمازون توانسته است، فروش محصولات دست دوم را رونق بخشد. باید یادآور شد که این ایده در ابتدا برای رقابت با شرکت eBay طراحی شده بود. بر این اساس تبلیغات و حمل‌ونقل برعهده فروشندگان و خرده‌فروشان بوده و آمازون درصدی از مبلغ فروش و معامله را با هدف حفظ پایداری این شبکه دریافت می‌کند. 
2.سرویس‌ها و خدمات اینترنتی: خدمات اینترنتی آمازون را نمی‌توان به‌عنوان یک خط مستقل کسب‌وکار در نظر گرفت، زیرا این بخش به طرز چشمگیری با بخش خرده‌فروشی و اکوسیستم Kindle در هم تنیده شده است. از نظر مصرف‌کننده، شرکت آمازون به ارائه خدماتی نظیر Amazon Prime شامل امکان حمل ونقل و تحویل دو روزه برای خریدهای انجام شده از بخش خرده‌فروشی و استفاده از جریان آزاد ویدئو و دسترسی رایگان به کتابخانه Kindle به مدت یک‌سال اقدام کرده است. آمازون با پوشش مشترک و پیاده‌سازی چنین مدل کسب‌وکاری در کنار مدل خرده‌فروشی اشاره شده، به دنبال ارتقای ارزش مشتری است.
با این حال بسیاری از مشتریان آمازون نمی‌دانند که خدمات اینترنتی دیگری توسط شرکت آمازون ارائه می‌شود که تحت عنوان AWS یا «خدمات وب آمازون» از آن یاد می‌شود. آمازون در آغاز این سرویس را به‌عنوان یک کسب‌وکار فرعی راه‌اندازی کرده بود، در ادامه تصمیم بر آن شد در قالب این سرویس، سرورهای شرکت آمازون به شرکت‌ها و افراد اجاره داده شود. درحالی‌که این سرویس‌ها بخشی از استراتژی اصلی این شرکت محسوب نمی‌شدند، آمازون به‌زودی مشغول مدیریت تعداد بسیار زیادی از سرورها و سرویس‌های اینترنتی شد.
3. اکوسیستم Kindle: شرکت آمازون در بخشی از کسب‌وکار خود به تولید و توزیع تبلت‌هایی از خانواده
 Kindle پرداخت. این محصولات الکترونیک که اساسا به‌عنوان کتاب‌خوان‌های الکترونیک طراحی شده بودند به تبلت‌ها و ابزارهای ارتباطی بسیار کاربردی تبدیل شدند. هم‌اکنون آمازون به‌عنوان تنها تولیدکننده و خرده‌فروش اصلی Kindle شناخته شده است. درحالی‌که فروش این تبلت‌ها برای شرکت چندان سودآور نبود، این شرکت ادعا می‌کند فروش ابزارهای الکترونیک، در آینده کمک بزرگی به افزایش فروش کتاب‌ها و بازی‌های الکترونیک و ویدئو‌ها و جبران خسارت اولیه خواهد کرد.


 چه چیزی در انتظار آمازون است؟
به‌رغم خطوط کسب‌وکار اشاره شده، آمازون به دنبال برقراری برخی سازگاری‌ها است. ارزش در این شرکت قیمت و رفاه است و توجهی به محصول و خدمات نمی‌شود. استراتژی قیمت‌های پایین نیز به بهای برقراری ارتباط با مشتری پایدار هستند. بخش نشر شرکت آمازون همچنان یکی از حوزه‌های مهم سرمایه‌گذاری آن محسوب می‌شود. در کنار ارائه خدمات و ابزارهای حوزه چاپ و نشر، به نویسندگان تازه کار اجازه دسترسی به فروشگاه آمازون داده می‌شود. این سیاست ریشه‌های آمازون را در صنعت چاپ و نشر روز به روز عمیق‌تر می‌کند و به این ترتیب احتمال ایجاد اختلال در این صنعت همواره وجود دارد.
سیاست‌های ارزشی آمازون در حوزه قیمت گذاری و گسترش رفاه در بخش‌های مختلف این شرکت با موفقیت اجرا شده و آمازون را در گسترش کسب‌وکار به صنایع و بازارهای مختلف و مستحکم کردن روابط با مشتریانش یاری کرده است. این شرکت توانسته است خرده‌فروشی آنلاین را اجرا کند و با بهره‌گیری از منابع مالی و قدرت خرید بر بازار تسلط کامل داشته باشد. این سلطه در آینده در حوزه‌های مختلف ارائه محصولات و خدمات تسری پیدا خواهد کرد. آنچه از شرکت آمازون انتظار نمی‌رود استفاده از مدل‌های کسب‌وکار منحصربه‌فرد و قدیمی است. این شرکت به خوبی توانسته است نوآوری‌هایی را در بخش تجارت الکترونیک تحقق بخشد که قابل استفاده در انواع مختلف مدل‌های کسب‌وکار است. مهم‌ترین نکته آموزنده از استراتژی‌ها و سیاست‌های شرکت آمازون توانایی رشد در عصر دیجیتال است، در واقع تجربه این شرکت نشان می‌دهد بهتر است به جای ابداع مدل‌های کسب‌وکار جدید به بهبود مدل کسب‌وکار خود بیندیشید.  


  


غلبه تبلیغات آنلاین بر آگهی های کاغذی
به زودی حتی کاغذ هم به خاطرات می‌پیوندند. کسی نمی‌داند اما شاید روزی این صفحات دوست‌داشتنی تنها در گنجه وسایل قدیمی‌مان پیدا شوند. تبلیغات آنلاین به مجموع تبلیغاتی گفته می شود که در فضای مجازی اینترنت به گونه های مختلف ارایه می شود . این روزها تبلیغات اینترنتی یا آنلاین چنان پیشرفت نموده است که عنوان صنعت را به خود داده است.
آخرین تحقیقات در این زمینه نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در آگهی‌های آنلاین امسال به دنبال رشد 35درصدی تا 6/11میلیارد دلار رسید.این در حالی است که کارشناسان و تحلیلگران بورس این رشد را تا 33درصد پیش‌بینی کرده بودند.

 

صنعت تبلیغات آنلاین در ایران

 

براساس آخرین گزارش یک موسسه تحقیقاتی ، حجم سرمایه‌گذاری جهانی در صنعت تبلیغات آنلاین، در سال 2007 با رشد 24درصدی تا 5/14میلیارد‌دلار افزایش پیدا می‌کند. اما در ایران صنعت تبلیغات آنلاین حتی تدوین ؛ تعریف و پیاده سازی نشده است ؛ به عبارتی هنوز صاحبان شرکتهای تبلیغاتی ؛ تولیدکنندگان و حتی مصرف کنندگان با تبلیغات اینترنتی آشنایی ندارند و به قولی آن را جدی نمی گیرند این در حالی است که شاید بتوان گفت ؛ تنها راه برون رفت وبسایتها و امکان سوددهی وب سایتها و وبلاگها ؛ حرکت به سوی تبلیغات اینترنتی باشد . مقوله که می تواند با تزریق سرمایه وپشتیبانی قدرتمند فن آوری اطلاعات را رشد و ارتقا دهد . موضوعی که بر اکثر مدیران و گردانندگان وبسایتها روشن و مبرهن است اما هرگز راهی برای اجرایی شدن آن مطرح نشده است.
درحالی که در سطح اینترنت ؛ وبسایتهای ایرانی و فارسی زبان کارآمد و پربازدیدکننده ای وجوددارد اما گفته می شود اکثر آنها از جلب آگهی و تبلیغات عاجز مانده اند که نخستین دلیل این امر عدم وجود فرهنگ و تفکر تبلیغات آنلاین در سطوح مختلف جامعه است که این امر تنها به دست توانمندو کارآمددولتی و با حمایتهای تبلیغاتی امری است که هم برای مراکز و موسسات دولتی با صرفه بوده و از سویی باعث دوام و بقای حضور وبلاگها و وبسایتهای فارسی زبان به خصوص وبسایتهای تخصصی خواهد بود.

 

 

صنعت تبلیغات آنلاین در ایران

 

کارشناسان این موسسه پیش‌بینی کرده‌اند که در میان کشورهای سرتاسر دنیا، چین با در اختیار داشتن 50درصد کل سرمایه‌گذاری گهی‌های آنلاین بیشترین میزان رشد را در این صنعت دارد.
بعد از چین، انگلستان، فرانسه، استرالیا، کره‌جنوبی و ژاپن به ترتیب با رشد 4/46، 45، 6/42، 5/30 و 30درصد سرمایه‌گذاری در این بخش جایگاه‌های بعدی را به خودشان اختصاص داده‌اند. به‌طور کلی اما محققان معتقدند عوامل مختلفی در رشد و توسعه این صنعت موثرند که از میان این عوامل، موتورهای جست‌وجو و افزایش میزان استفاده کاربران از آنها اهمیت بیشتری دارند. براساس تحقیقات کارشناسان این موسسه ، وب‌سایت گوگل به عنوان پرطرفدارترین موتور جست‌وجو با در اختیار داشتن 70درصد بازار آگهی‌های آنلاین انگلستان، آلمان و ایتالیا شانس بیشتری برای سرمایه‌گذاری و جلب توجه شرکت‌ها و موسسات بزرگ را دارد.
این در حالی است موتور جست‌وجوی یاهو نتوانسته به چنین موفقیتی دست پیدا کند،‌ تا جایی که سهم این شرکت از بازار جهانی تبلیغات آنلاین از 11درصد در سال گذشته، امسال به 10درصد کاهش پیدا کرده است.

 

رقابت دنیای کاغذی و دنیای مجازی

 

به این ترتیب، آگهی‌ها هم به تدریج صفحات مجازی را به صفحات کاغذی روزنامه‌ها و مجلات ترجیح می‌دهند تا آنجا که براساس آمار سود خالص حاصل از تبلیغات آنلاین با رشد سالانه 67درصدی به 15/34میلیون دلار رسیده است. این رقم اما برای درآمد این صنعت در سطح جهان امسال با رشد 53درصدی، 31/109میلیون دلار را نشان می‌دهد.براساس آخرین آمار منتشر شده توسط موسسه سک، میزان تمایل به آگهی‌های چاپی تا 2درصد کاهش یافته، در حالی که این میزان برای آگهی‌های آنلاین با افزایش 42درصدی همراه بوده است.

 

بازار تبلیغات آنلاین
این جریان برای اولین‌بار در انگلستان اتفاق افتاده است. بازار تبلیغات آنلاین این کشور در سال گذشته با ارزشی در حدود 3/1میلیارد یورو بعد از آگهی‌های روزنامه‌ها، تلویزیون و تراکت‌ها در مقام چهارم قرار داشت، اما حالا با افزایش چشمگیر تعداد کاربران اینترنت در این کشور و گسترش میزان استفاده از خطوط اینترنت پرسرعت در شهر‌ها و حتی روستا‌های این کشور، این جریان بر خلاف جهت سال قبل جلو می‌رود.
براساس آمار تا پایان فصل اول سال 2006، حدود 11میلیون خانه در انگلستان به خطوط اینترنت پرسرعت مجهز شده‌اند و از این میان 70درصد کاربران به وب‌سایت‌های اجتماعی و خبری مراجعه می‌کنند.پیش‌بینی کارشناسان در این مورد نشان می‌دهد، این روند به سرعت در کشور‌های پیشرفته دنیا هم راه یافته و به زودی روزنامه و مجلات باید به داشتن آگهی‌ها در نسخه‌های اینترنتی خود بیشتر امیدوار باشند. به هر حال گسترش و رشد تکنولوژی در صنایع مختلف اجتناب‌ناپذیر است. این روزها نفوذ اینترنت در میان کاربران سرتاسر دنیا و افزایش تمایل آنها به استفاده و ثبت اطلاعات متفاوت در صفحات وب، فرصتی مناسب را برای صاحبان صنایع و مشاغل و شرکت‌های تولیدکننده کالاهای مختلف به وجود آورده است.
این جریان اما به تدریج مقدمات حضور صنعت بزرگ تبلیغات آنلاین را در فضای مجازی فراهم کرده است.صنعتی سودآور که با توسعه حجم سرمایه‌گذاری در آن، این روزها به یکی از بزرگ‌ترین تجارت‌های دنیا تبدیل شده است.

منبع : وبلاگ فن آوری اطلاعات یزد

 


  

پیام رسان
 

+ @};-

+ رسول خوبیها (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند : اگر خداوند بوسیله تو یک نفر را هدایت کند برای تو بهتر است از دنیا و هر آنچه در آن است در پی اهنانت دشمنان اسلام ، جنبش اینترنتی پیامیر رحمت (صلی الله علیه و آله و سلم) راه اندازی شد از‌این‌رو،‌ از تمامی فعالان فضای مجازی دعوت می کنیم با قراردادن لوگوهای« جنبش اینترنتی پیامیر رحمت ( صلی الله علیه و آله و سلم) در پایگاه های اینترنتی و وبلاگ های خود

+ دوستان صبح یکی از افرادی که عاشقانه دوسش دارم عمل داره...کسی که خدا گفته بهشت زیره پاهاشه...از همتون التماس دعا دارم... :(

+ سلام به همه دوستای خوبم :) یه کاری رو دارم انجام میدم از همتون التماس دعا دارم. به سلامتی اون رفیقی که خدا هیچی بهش نداده به جز مرام و معرفت …

+ سلام به همگی خیلی وقته نیومدم به پیام رسان سر بزنم دلم برا همگی تنگ شده بود امشب یه شبه فوق العادس برام چون امروز وارده ارشد شدم 5 سال پیش یه همچین روزایی بود هرکی منو میدید می گفت لیسانستم به زور بگیری برات خوبه! حالا همونا هنوز لیسانسشونم نگرفتن!! قربونه همه کسایی که فکر می کردن هیچی نمیشیم فدای همتون

+ کوروش زادروزت گرامی باد <3 " <3 <3 " <3 " <3 <3 فرهاد بدرود اسطوره <3

+ سلام دوستان.میخوام بدونم بازدید وبلاگاتون چقدره؟بیشترین بازدید در روز ماله کیه؟؟

+ واقعا اگر نت نبود باید میمردیم.خوشحالم که دوستای خوبی مثه شماها دارم:) <3

+ دوستای گلم که فیس بوک دارن میتونن ادد کنن اگه دوس داشتن... آدرس:https://www.facebook.com/Mersad.SI

+ با سلام به دوستان خوبم.هرکس دوس داره با هم تبادل لینک داشته باشیم خوشحال میشم بهم درخواست بده.ممنونم از همگی.



مشخصات مدیر وبلاگ
لوگوی وبلاگ

بایگانی
عناوین یادداشتهای وبلاگ
لینک‌های روزانه
صفحات اختصاصی
دسته بندی موضوعی

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ